Frivillige cykelvenner

Frivillige Solrødborgere tager på cykelture med ældre medborgere på duo-cykel og taxicykel med elmotor

Cykelvennerne er frivillige, der cykler med borgere, som ikke på egen hånd kan komme ud og få vind i håret. De pågældende borgere får sammen med cykelvennen mulighed for at komme omkring i kommunen, nyde naturen og følge med i hvad der sker i lokalområdet. 

For borgere der selv har mulighed for at lægge kræfter i pedalerne cykles der på duo-cyklen, hvor cykelvennen sidder ved siden af. For borgere der ikke selv har mulighed for at cykle med, er der mulighed for, at cykelvennen kan cykle på taxi-cyklen, hvor der kan sidde op til 2 passagerer på ladet.                                                                                                                                            

Det nye tilbud om en cykeltur er blevet taget rigtig godt imod blandt brugerne af demensdaghjemmet i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvor nogle af de første frivillige cykelvenner er blevet tilknyttet.

Det er rart at se, hvordan brugerne liver op og er i højt humør, når de har været ude og cykle. Cykelvennerne er et kærkomment frisk pust i brugernes hverdag” fortæller Carina Buttenschøn, der er demenskoordinator i Solrød Kommune. ”De frivillige cykelvenner giver udtryk for, at turene også er en rigtig god oplevelse for dem, fordi de kan se, hvor glade medcyklisterne er for turene” siger hun.

Der cykles også på Christians Have.

Den frivillige aktivitet Cykelvenner er blevet til i et samarbejde mellem Solrød Kommune og Ældresagens Lokalafdeling i Solrød.

Hvis man er interesseret i enten at blive frivillig cykelven eller som borger i Solrød Kommune gerne vil benytte sig af tilbuddet, kan man ringe til en af aktivitetens koordinator Eva Osbæck på 2680 0442 eller evaosbaeck@youmail.dk.