Frivillighed og hjælp i en corona-tidFrivillighed og hjælp i en corona-tid

Hold kontakten

Ideer til hvordan I kan holde kontakten ved lige, selvom aktiviteten er lukket.

I disse tider er der vendt helt op og ned på hverdagen, som vi kender den, og én af de ændringer, som mange mærker som det allersværeste, er manglen på den daglige kontakt med andre mennesker. Mange er vant til at indgå i flere sociale sammenhænge, og når der pludselig ikke er mulighed for det mere, kan det virkelig mærkes.

Næsten alt aktivitet er lukket, så det er vigtigt, at vi alle gør, hvad vi kan for at holde kontakten ved lige.

En ekstra opmuntring til særligt alle jer, der har ansvar for en aktivitet, der for tiden er lukket. Overvej om I kan tage initiativer, der kan være med til at holde kontakten ved lige. Det er der brug for!

1. Brug telefonen oftere, end du normalt ville

Ring på helt gammeldags manér eller send en sms, billeder eller videoer. Hvis du plejer at ses med en gruppe mennesker i eksempelvis en strikkeklub eller på et fodboldhold, kan du tage initiativ til, at I laver en telefonkæde, hvor I aftaler at ringe til hinanden en gang om ugen eller oftere for bare at høre, hvordan det går, og om alt er, som det skal være. I kan også være inddelt i små grupper, hvor I særligt sørger for en god kontakt til hinanden.

2. Send en hilsen

Send en mail til én i dit netværk, hvor du måske skriver lidt om, hvordan dine dage ser ud og husk at spørge ind til modtagerens trivsel, så vedkommende animeres til at skrive tilbage. Hvis du vil gøre det endnu mere personligt, eller hvis modtageren ikke har en smartphone eller er på nettet, så kør forbi med et brev eller send det med posten – vær dog opmærksom på myndighedernes anbefalinger.

3. Invitér til en gåtur

Gå en tur i skoven eller langs stranden med én, du holder af, men husk at følge myndighedernes anbefaling om at holde to meters afstand, og vælg et sted, hvor der ikke er for mange mennesker.

4. Benyt én af de mange digitale løsninger

Et opkald kan give overskud og masser af glæde, og hvis du så oven i købet kan se personen, så bliver det hele bare endnu bedre! Måske har du og dit netværk endda mulighed for at fortsætte de aktiviteter, I plejer at mødes om, for med lidt kreativitet kan I sagtens lave stolegymnastik eller håndarbejde sammen – hver for sig, foran hver jeres skærm.

Der findes en lang række forskellige muligheder, men Facetime, Messenger, WhatsApp og Google Duo er fire bud på løsninger, der kan imødekomme de flestes behov. Læs mere om mulighederne her og få hjælp til, hvordan du kommer i gang. 

Siden er sidst ændret: 02-10-2020 Til top