Nye retningslinjer i AFC

Læs om de nye retningslinjer og hvad det betyder for alle brugere i Aktivitets- og Frivilligcenteret.

Kære alle foreninger, tovholdere og samarbejdspartnere

Fredag d. 23. oktober holdt statsminister Mette Frederiksen et pressemøde på baggrund af den aktuelle smittesituation i Danmark. De nye restriktioner og retningslinjer, der blev meldt ud, har også betydning for Aktivitets- og Frivilligcenteret.

AFC er åbent

Men først og fremmest vil vi gerne fortælle jer, at AFC er åbent, og at alle fortsat er velkomne. Vi glæder os til at være sammen med jer. Caféen holder også åbent som hidtil, da de er underlagt de samme retningslinjer, som resten af landets restauranter og caféer.

Forsamlingsforbud

Dog træder det fra dags dato i kraft, at vi ikke må forsamle os mere end 10 personer. Dette forsamlingsforbud er gældende foreløbig i 4 uger. Det betyder, at der i forbindelse med aktiviteter i Aktivitets- og Frivilligcenteret må være max 10 personer samlet.

Undtaget fra dette er dog en aktivitet, hvor deltagerne i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, et lærred eller lignende. Det der i daglig tale bliver kaldt en ”biografopstilling”. Ønsker man at gøre brug af denne mulighed på hverdage mellem 8-16, skal der gives besked til aktivitetskoordinator Zarah Poulsen, zmp@solrod.dk eller 2120 9774. Den eller de ansvarlige for aktiviteten er ansvarlige for at borde og stole opstilles korrekt og at gældende retningslinjer overholdes.

Mundbind

Obligatorisk brug af mundbind træder i kræft fra på torsdag og er gældende foreløbig frem til den 2. januar 2021. Det betyder, at alle brugere i huset skal bære mundbind, når de er i bevægelse. Dvs. når de kommer ind til en aktivitet, og når de forlader en aktivitet. Mens aktiviteten foregår, er det tilladt at tage mundbindet af.

Selvom vi først skal begynde at bruge mundbind fra på torsdag, opfordrer vi alle til allerede nu at gøre brug af mundbind. Alle skal sørge for selv at have mundbind med. I det tilfælde hvor det er blevet glemt, afviser vi ingen, og vi vil selvfølgelig være behjælpelige med at udlevere et mundbind.

Hvis mundbind er for stor en udgift for nogle, har regeringen meldt ud, at det er muligt at få udleveret mundbind, hvis man er socialt udsat eller på ydelser af en eller anden art, hvor køb af mundbind er en væsentlig økonomisk udgift. Læs mere om den mulighed her.

Vi følger naturligvis Sundhedsstyrelsens retningslinjer nøje og vil også fortsat melde ud til jer, når der er noget, der ændrer sig her i huset. Lad os fortsat huske at holde afstand og i det hele taget passe på os selv og hinanden.

På vegne af os alle i AFC.

Siden er sidst ændret: 28-10-2020 Til top