Bliv frivillig i AFC

Der er altid brug for frivillige og mulighederne er mange på det frivillige sociale område. Der findes garanteret også et frivilligjob, som passer til dig.

Som frivillig gør du ikke kun en positiv forskel for andre. Du kan også lære nyt, udvikle dine kompetencer og udvide dit personlige netværk. Frivilligt arbejde kan bruges til at udvide dit CV og er en unik mulighed for at deltage i positive fællesskaber med andre mennesker.

Mange muligheder som frivillig

Der er mange muligheder, når du ønsker at yde en frivillige indsats. Det kan derfor være en god idé at overveje på forhånd, hvilke typer af opgave og ansvar som du finder spændende, samt hvor meget af din fritid, du vil bruge på en frivillig tjans. Ønsker du fx at bruge dine faglige kompetencer hos en forening ,eller vil du hellere prøve kræfter med nye opgaver? Vi hjælper dig gerne med at finde det rette frivilligjob og tilbyder også en uforpligtende samtale, så du finder det job eller den aktivitet, som matcher dine ønsker og idéer.

Eksempler på frivilligt socialt arbejde:

  • Kaffedame i Aktivitets- og frivilligcenteret 
  • Cykelven for en demensramt borger
  • Kok eller opvasker i Frivilligcaféen
  • Lektiehjælper for børn eller flygtninge
  • Frivillig økonomisk rådgiver
  • Bestyrelsesarbejde i fx Centerrådet eller en lokal forening
  • Grøn frivillig i sansehaven på Plejecenter Chr. Have

Tag kontakt til det sted, hvor du gerne vil bidrage eller tag et kig på frivilligjob.dk, hvor foreninger har mulighed for at søge efter frivillige til konkrete opgaver. Derudover kan Frivilligkonsulenten hjælpe dig videre kongr@solrod.dk med ideer til, hvor din indsats kan gøre god gavn.

Har du selv en idé til en aktivitet

Hvis du selv har en god idé til et nyt frivilligt socialt initiativ og gerne vil have hjælp og rådgivning til, hvordan du griber det an i praksis, kan vi også hjælpe dig med det. Ring, mail eller kig forbi hos en af Frivilligcenterets medarbejdere.

Nogle institutioner i kommunen har et fast samarbejde med frivillige og søger derfor løbende interesserede frivillige. Der er også foreninger, der søger frivillige til lokale aktiviteter. Du kan selv tage kontakt til en frivillig social forening. Find en forening her

Siden er sidst ændret: 09-08-2023 Til top